VERGADERBED

VERGADERBEDWAND  EN LAMP

Opdracht: "Een luxe, met een daglichtlamp verlichte strak doch warme en ruimte besparend oplossing voor zowel werken, slapen, opbergen en spelen

Deze opdracht resulteerde in bovenstaande door het ontwerpen en maken van één  mooi multifunctioneel meubel die kan dienen als een bed, tafel en als een kast en een door mij op maat gemaakte sterk dimbare daglichtlamp voor een prettig werklicht. Zowel het bed als tafel zijn pootloos!

De panelen zijn van lichtgewicht aluminium en spiegelend gefineerd met Indian Apple. De verlichting bij het bed is geïntegreerd in de kast. Het meubel is hydraulisch bedienbaar.  In samenwerking met metaalbewerker Beerepoot'' is het mechaniek zo ontwikkeld dat het geheel eenvoudig met één hand bediend kan worden. Het gewicht van het bed wordt opgevangen door twee gasveren. Een goed werkend veiligheid mechanisme zorgt er voor dat de juiste onderdelen vergrendeld en ontgrendeld zijn bij het bedienen van het meubel.

Bijzonderheid:  Door de keuze voor een pootloze constructie komen er veel krachten op het frame en het pand te staan. Hierom is het belangrijk een dergelijke constructie voor te leggen aan de architect van het gebouw.